Uppsala, Sverige, 25 mars 2020. Biovica, verksamt inom cancerdiagnostik, meddelade idag att Robert Dann anställts som marknadschef och USA-chef (SVP Marketing and US Business), och kommer att ingå i ledningsgruppen. Tillsättningen är en viktig milstolpe i den kommande kommersialiseringen av DiviTum® på den amerikanska marknaden.

”I och med att DiviTum® närmar sig kommersialisering stärker vi nu teamet. Robert har erfarenhet av såväl cancerdiagnostik som behandlingar och har gedigen erfarenhet från framgångsrika produktlanseringar vilket kommer visa sig mycket värdefullt vid lanseringen av DiviTum®. Utnämningen av Robert är ett viktigt steg i att ta DiviTum® till den amerikanska marknaden till nytta för cancerpatienter.”, sa Anders Rylander, vd för Biovica.

Robert Dann har lång erfarenhet av cancerbehandlingar, diagnostik och analys. Han ledde tidigare life science och onkologimarknadsföringen på IBM Watson Health. Han har också haft ledande befattningar inom strategisk marknadsföring och onkologimarknadsföring på GE Healthcare. Dessförinnan ansvarade han bland annat för AstraZenecas globala lansering av den framgångsrika östrogenblockeraren Faslodex. Han var även landschef i Ryssland och i Finland. Han börjar i sin roll på Biovica den 1 april.

”Även om stora framsteg har gjorts inom utvecklingen av nya cancerbehandlingar finns det fortfarande mycket att tjäna på att bättre förstå hur väl en behandling fungerar medan den pågår. Med banbrytande arbete inom markörer för celltillväxt ligger Biovica i framkant av det arbetet. Jag är glad över att vara en del av laget.”, sa Robert Dann. ”Hittills har DiviTum® visat utmärkta resultat i kliniska studier och jag är övertygad om att testet kan hjälpa kliniker att fatta mer informerade beslut för att patienterna ska kunna få bästa möjliga behandling.”

Release

För mer information:

Anders Rylander, VD Biovica
tel.: +46 (0)18 444 48 35
email: anders.rylander@biovica.com

Biovica – Behandlingsbeslut med större säkerhet
Biovica utvecklar och kommersialiserar blodbaserade test i syfte att utvärdera effekten av cancerbehandlingar. Genom att mäta en biomarkör som finns i blodet ger Biovicas test DiviTum® ett mått på celltillväxten. Testet har i flertalet kliniska studier framgångsrikt tidigt lyckats besvara om den behandling som satts in är effektiv. Det första applikationsområdet för DiviTum är behandlingseffekt vid spridd bröstcancer. Biovicas vision är att alla cancerpatienter ges en optimal behandling från första dagen. Biovica samarbetar med världsledande cancerinstitut och läkemedelsbolag. DiviTum är CE-märkt och registrerat hos svenska Läkemedelsverket. Biovicas aktie handlas på Nasdaq First North Growth Market (BIOVIC B). FNCA Sweden AB är bolagets Certified Adviser, info@fnca.se, 08-528 00 399. För mer information, besök gärna www.biovica.com