Interventionell DiviTum® TKa-studie inleds vid Washington University

2024-03-13 08:30

Biovica, verksamt inom blodbaserad cancerövervakning, meddelar idag att en klinisk prövning, BettER, inleds vid Washington University School of Medicine i St. Louis. Studien syftar till att utvärdera om patienter med HR+ HER2-spridd eller icke-opererbar bröstcancer drar nytta av DiviTum® TKa.

"Vi är glada över att återigen samarbeta med Washington University om ytterligare en studie. Den här gången är det en interventionell studie. Om den blir framgångsrik kan den bana väg för en ökad användning av DiviTum TKa, till förmån för patienter med bröstcancer", säger Anders Rylander, vd för Biovica.

"Vi är glada över att kunna erbjuda patienter med avancerad ER+ HER2- bröstcancer möjligheten att införliva TK-testning med målet att ytterligare skräddarsy behandlingen, minska onödig toxicitet och förbättra patientresultaten," säger läkaren Katherine Clifton, bröstmedicinsk onkolog och den ledande prövaren av studien vid Washington University School of Medicine i St. Louis.

Studien BettER syftar till att utvärdera effekten av tidigt terapeutiskt byte baserat på biomarkördrivna insikter med hjälp av DiviTum TKa. Studien kommer att rekrytera 50 patienter och bedöma effektiviteten av att modifiera behandlingen baserat på TKa-nivåer uppmätta vid behandlingsstart och kort därefter. Patienter som uppvisar otillräcklig nedtryckning av TKa kommer att rekommenderas för en alternativ behandling, vilket potentiellt kan förbättra behandlingsresultaten.

>4,500

Numbers of patients in studies

28

Publications

19

Pharma Projects

Are you a US resident?

Only US residents will be able to qualify for this program

No