DiviTum® TKa i observationsstudie

2024-04-12 08:00

Biovica, aktivt inom cancermonitorering, meddelar idag att en observationsstudie med DiviTum TKa har startat på Mayo Clinic i Florida. Studien har potentialen att ytterligare att validera användbarheten av DiviTum TKa som ett effektivt verktyg för sjukdomsmonitorering.

"Studien utvärderar DiviTum TKas förmåga som en prediktiv blodbaserad biomarkör som avsevärt kan påverka behandlingssvar, urvalsstrategier, bedömning av tumöraggressivitet och patientöverlevnad. Om den lyckas kommer studien att ytterligare validera användbarheten av DiviTum TKa som ett effektivt verktyg för sjukdomsövervakning”, säger Anders Rylander, vd för Biovica.

Studien genomförs på 100 patienter med hormonreceptorpositiv (HR+) spridd bröstcancer som genomgår standardbehandlingar – antingen CDK4/6-hämmare kombinerat med endokrin terapi (ET) eller endokrin monoterapi – under två år, vilket ger upp till 27 serieprov per patient under hela studien. Genom att utföra seriemätningar av tymidinkinasaktivitet (TKa) i realtid, tillsammans med patientegenskaper, tumöregenskaper, sjukdomsstabilitet, farmakokinetik och patientresultat, syftar studien till att förfina och förbättra precisionen i behandlingsmetoder. Studien heter "DiviTum TKa: A Biomarker Assay for Efficacy in HR+ Metastatic Breast Cancer (MBC) Patients."

>4,500

Numbers of patients in studies

28

Publications

19

Pharma Projects

Are you a US resident?

Only US residents will be able to qualify for this program

No