Biovicas DiviTum®TKa i fyra posters på SABCS

2020-10-23 08:00

Biovica, verksamt inom cancerdiagnostik, meddelade idag att fyra abstracts baserade på studier där blodtestet DiviTum®TKa har använts, har antagits som posters på världens största bröstcancerkonferens SABCS i början av december.

De abstracts som antagits bygger på internationella studier inkluderande den omfattande amerikanska SWOG-studien, den europeiska prospektiva PYTHIA-studien, PROMISE-studien vid Mayo Clinic och en doseringsstudie av palbociclib vid Washington University. I samtliga studier har DiviTum®TKa använts för att monitorera behandlingseffekten hos kvinnor med spridd bröstcancer.

”Det är oerhört glädjande att DiviTum®TKa finns med i fyra posters på SABCS. Det är en viktig validering av vårt test som ett möjligt standardverktyg vid utvärderingen av behandlingseffekt vid spridd bröstcancer. Resultaten från SWOG-studien är ryggraden i vår pågående FDA 510(k)-ansökan med målet att göra testet tillgängligt för amerikanska patienter i början av 2021” sa Anders Rylander, vd för Biovica.

San Antonio Breast Cancer Symposium, SABCS, pågår 8-12 december 2020.

>4,500

Numbers of patients in studies

28

Publications

19

Pharma Projects

Are you a US resident?

Only US residents will be able to qualify for this program

No