Biovicas DiviTum® TKa i TK IMPACT-studien på SABCS

2022-11-22 14:55

Biovica, verksamt inom monitorering av cancer, meddelar idag att den unika studiedesignen av TK IMPACT-studien, som använder blodprovet DiviTum® TKa, kommer att presenteras som en poster vid världens största bröstcancersymposium, SABCS, den 8 december.

TK IMPACT är en pågående prospektiv, enarmad studie som utvärderar effekten av ”realtidsmätningar” av testet DiviTum® TKa på en läkares beslut om att byta behandling och/ eller byta till annan rutinmässig övervakning som CT-skanningar och röntgenundersökningar. Studien genomförs på patienter med avancerad HR-positiv, HER2-negativ spridd bröstcancer som får endokrin behandling och en CDK4/6-hämmare.

"Studien syftar till att visa den kliniska användbarheten av testet DiviTum® TKa vid behandling av spridd bröstcancer. Vi ser fram emot att hjälpa patienter genom att ta DiviTum®TKa till marknaden som ett verktyg för läkare att bättre förutsäga behandlingseffekt och monitorera patienter”, säger Anders Rylander, vd för Biovica.

Studiens prövningsledare, MD Nusayba A. Bagegni, onkologiavdelningen, Washington University, St Louis tillägger: ”Vi är i stort behov av bättre biomarkörer för att effektivt övervaka effekten av endokrin behandling och CDK 4/6-hämmare i den kliniska miljön. Ett antal studier har belyst den prognostiska och prediktiva karaktären hos serum TK1-aktivitet i denna miljö. Att potentiellt förutsäga vem som kan klara sig bra på behandling och inte kräva så frekvent bildtagning, och andra som kan dra nytta av tidigare bildbehandling och behandlingsmodifiering skulle vara nästa steg i att förbättra cancervården för våra patienter med HR-positiv, HER2-negativ spridd bröstcancer. Vi är mycket glada över att studera användbarheten av testet DiviTum TKa i TK IMPACT som ett verktyg för att hjälpa läkare att fatta beslut när de vårdar patienter med spridd bröstcancer.”

Information om postern
Postern (OT3-11-01) kommer att presenteras den 8 december kl 17:00 – 18:15 CT på San Antonio Breast Cancer Symposium, SABCS 2022 (6–10 december). Sessionens titel: Ongoing Clinical Trials: Predictive Biomarkers

TK IMPACT – Treatment Monitoring of Hormone Receptor Positive (HR+), HER2 Negative (HER2-) Metastatic Breast Cancer (MBC) Patients Receiving CDK 4/6 Inhibitors (CDK4/6i) with DiviTum® Serum Thymidine Kinase 1 Activity.

>4,500

Numbers of patients in studies

28

Publications

19

Pharma Projects

Are you a US resident?

Only US residents will be able to qualify for this program

No