Biovica utser Anders Morén till CFO

2022-10-20 08:00

Biovica, verksamt inom cancerdiagnostik, meddelar idag att Anders Morén utsetts till Chief Financial Officer (CFO). Anders Morén tillträder rollen den 1 januari 2023.

Anders Morén kommer närmast från det globala läkemedelsbolaget Gilead där han ansvarat för ekonomifunktionen för stor del av EMEA (Europe, Middle East and Africa, med över 10 miljarder kronor i årsomsättning).

”Jag är mycket glad att välkomna Anders Morén till Biovica. Han har bland annat medverkat i flertalet framgångsrika lanseringar på Gilead, erfarenheter som kommer att vara mycket värdefulla för oss när vi lanserar DiviTum®TKa på den amerikanska marknaden. Jag är mycket stolt över det starka lag Biovica har byggt och är ödmjuk inför de kompetenta personer som vi har lyckats att attrahera.”, säger Anders Rylander, vd för Biovica.

”Jag ser mycket fram emot att vara en del av den spännande resa som Biovica står inför. Utifrån min mångåriga bakgrund inom läkemedelsranchen hoppas jag kunna bidra till fortsatt utveckling av bolaget. Målet att växla upp och förvalta olika möjligheter för att skapa framtida värden både för patienter och aktieägare”, säger Anders Morén, tillträdande CFO för Biovica.

Anders Morén efterträder Cecilia Driving som lämnar Biovica den 31 december 2022, vilket tidigare meddelats.

>4,500

Numbers of patients in studies

28

Publications

19

Pharma Projects

Are you a US resident?

Only US residents will be able to qualify for this program

No