Biovica tecknar ramavtal

2024-03-12 08:00

Biovica, verksamt inom blodbaserad cancerövervakning, har tecknat ett ramavtal (master service agreement) med ett biotechbolag som innebär att Biovica tillhandahåller sina analyser och tjänster för TKa-testning. Avtalet möjliggör flera arbetsorder, varav den första är 1,2 miljoner kronor.

Serviceavtalet innebär att Biovica kan utföra TKa-testning för utvärdering av celldelningsaktivitet i till exempel registreringsgrundande läkemedelsutvecklingsstudier som genomförs av denna nya kund. Testtjänsten är fokuserad på användningen av Biovicas TKa-analys och expertis inom tolkning av TKa-svar.

Genom avtalet kommer Biovica att bidra till utvecklingen av nästa generations CDK4/6-hämmare vid bröstcancer som kan vara de första i sitt slag (first in class).

"Vi är mycket glada över att se den stora efterfrågan på vår Pharma Services Business. Avtalet kompletterar vår nuvarande lista av 13 ramavtal med läkemedels/bioteknikbolag och är ett viktigt steg som kan leda till utvecklingen av ett nytt Companion Diagnostic (CDx)-test. I slutändan är korrelationen mellan TKa, förbättrat svar på CDK-hämmare och förbättrade patientresultat det Biovica strävar efter å patienternas vägnar", säger Henrik Winther, SVP Business Development på Biovica.

>4,500

Numbers of patients in studies

28

Publications

19

Pharma Projects

Are you a US resident?

Only US residents will be able to qualify for this program

No