Biovica tecknar ramavtal för TKa-testning med ledande läkemedelsbolag

2024-03-07 08:00

Biovica, verksamt inom blodbaserad cancerövervakning, har tecknat ett ramavtal (master service agreement) med ett ledande läkemedelsbolag som innebär att Biovica tillhandahåller sina analyser och tjänster för TKa-testning. Avtalet möjliggör flera förväntade arbetsorder, varav den första är 1,7 miljoner kronor.

Serviceavtalet innebär att Biovica kommer att utföra TKa-testning för utvärdering av celldelningsaktivitet i exempelvis registreringsgrundande läkemedelsutvecklingsstudier. Tjänsten Biovica utför fokuserar på användningen av TKa-test och expertis inom tolkning av TKa-svar.

"Detta avtal bekräftar intresset från stora läkemedelsbolag att använda vårt test för att mäta förändringar i tumörcellsproliferation under utvecklingen av nya läkemedel och kan potentiellt leda till ett nytt Companion Diagnostics (CDx)-test. Det är ett viktigt steg för Biovica att kunna stödja läkemedelsbolag i utvecklingen av nya bättre läkemedel för patienter med cancer.", säger Anders Rylander, vd för Biovica.

>4,500

Numbers of patients in studies

28

Publications

19

Pharma Projects

Are you a US resident?

Only US residents will be able to qualify for this program

No