Biovica tecknar kommersiellt partneravtal för DiviTum® TKa för Nederländerna och Polen

2023-03-28 08:00

Biovica, verksamt inom monitorering av cancer, meddelar idag att bolaget har tecknat ett kommersiellt partnerskap med den europeiska distributören TOROMEDICAL group för kommersialisering av blodtestet DiviTum® TKa för klinisk rutinanvändning i Nederländerna och Polen. Lanseringsförberedelserna påbörjas omedelbart.

I Nederländerna diagnosticeras varje år cirka 7 000 kvinnor med spridd bröstcancer. I Polen uppskattas motsvarande siffra vara cirka 8 000 (se ref 1 & 2).

"Samarbetet med TOROMEDICAL ger oss snabb tillgång till både den holländska och den polska marknaden. Dessutom är avtalet ett partnerskap snarare än ett vanligt distributionsavtal eftersom TOROMEDICAL har säljare som aktivt kommer att säkerställa ett snabbt försäljningsupptag och god marknadsanpassning. Vi är särskilt angelägna om att ta oss an den holländska marknaden där vi har en pågående landsomfattande studie och starka KOL-samarbeten”, säger Helle Fisker, kommersiell direktör för Biovica.

”Att lansera DiviTum TKa i Nederländerna och Polen är väldigt spännande eftersom vi ser stor potential för produkten, både för patienter och kommersiellt. Vi har goda kontakter inom det diagnostiska och onkologiska området i bägge dessa länder och ser ett omedelbart behov som DiviTum TKa kan möta”, säger Roberto Smotlak, vd för TOROMEDICAL group.

Referenser:

  1. State of the Health in EU: Poland, Country Health Profile 2017, World Health Organization
  2. Thöle, M. et al. (2020). Trends in breast cancer incidence and mortality, clinical diagnosis and treatment in the light of the contemporary demographic changes in Germany and Poland, 2006–2016. Polish Annals of Medicine, 27 (2), pp. 159-167.

Om TOROMEDICAL
TOROMEDICAL group (Amsterdam, Warszawa, Ljubljana) är en europeisk leverantör av avancerad teknologi och behandlingar inom onkologi och kvinnohälsa. Bolaget har högutbildad personal med sjukvårdserfarenhet och erfarenhet från multinationella läkemedelsföretag som arbetar med onkologi, sällsynta sjukdomar och andra livräddande segment. TOROMEDICALs mission är att göra tillgängliggöra innovativ teknik som förbättrar patienters livskvalitet. Innovativa och minimalt invasiva diagnostik- och behandlingsmetoder utgör kärnan i TOROMEDICALs verksamhet.

>4,500

Numbers of patients in studies

28

Publications

19

Pharma Projects

Are you a US resident?

Only US residents will be able to qualify for this program

No