Biovica tecknar kommersiell partner för DiviTum® TKa i Norden

2023-11-13 08:00

Biovica, verksamt inom monitorering av cancer, meddelar idag att bolaget har tecknat ett kommersiellt partnerskapsavtal för Norden med Axlab A/S för att kommersialisera DiviTum® TKa testet.

”Axlab är ett av Nordens fem främsta bolag inom cancerscreening och diagnostik och har levererat imponerande försäljningsresultat. Vi är glada över att teckna avtal med ett så framgångsrikt och snabbrörligt team. Avtalet öppnar för en systematisk säljstrategi för de nordiska länderna och gör DiviTum TKa testet tillgängligt för onkologiska avdelningar och cancercentra över hela Norden”, säger Helle Fisker, kommersiell chef för Biovica.

”Att ta DiviTum TKa till Norden passar perfekt för vår organisation. Vi har tillgång till ett multifunktionellt medicinskt nätverk kring cancerpatienter på sjukhusen och en djup erfarenhet av onkologiska sjukvårdsprocesser. DiviTum TKa testet stärker vår marknadsposition ytterligare och för oss närmare målet att leverera patientcentrerad behandlingsövervakning”, säger Søren Christensen, vd för Axlab.

I Norden får varje år cirka 5 700 kvinnor diagnosen spridd bröstcancer. De nordiska länderna står för cirka 6 procent av den totala marknadspotentialen, baserat på antalet patienter med spridd bröstcancer, för det kombinerade området Europas fem största länder och Norden. Axlab kommer att leda den nordiska marknadsintroduktionen, där initialt fokus kommer att ligga på bröstonkologer och beslutsfattare, som skapar medvetenhet och efterfrågan, och att etablera testet i riktlinjer.

Om Axlab
Axlab är ett danskägt företag som sedan 1993 har levererat avancerad utrustning till sjukhus och laboratorier. Idag levererar företaget lösningar i hela Europa och USA. För mer information, besök: www.axlab.dk

>4,500

Numbers of patients in studies

28

Publications

19

Pharma Projects

Are you a US resident?

Only US residents will be able to qualify for this program

No