Biovica tecknar avtal med Palex Group, en marknadsledare i Spanien och Portugal

2024-01-19 08:30

Biovica, verksamt inom cancermonitorering, har tecknat ett samarbetsavtal för DiviTum® TKa i Spanien och Portugal med Palex Group, en ledande leverantör av sjukhusutrustning som starka meriter gällande kommersialisering av onkologiska tester och kirurgiska instrument i södra Europa. Samarbetet ska göra testet tillgängligt för de över 8 000 patienter som varje år diagnostiseras med spridd bröstcancer i Spanien och Portugal.

Palex kommer att leda introduktionen och försäljningen av DiviTum TKa, med fokus på att skapa hög medvetenhet och kunskap bland bröstonkologer och andra relevanta beslutsfattare, samt införliva testet i kliniska riktlinjer, tack vare dess värde för yrkesverksamma och patienter.

"Vårt engagemang för DiviTum TKa återspeglar vår starka beslutsamhet att förse vårdpersonal och deras patienter med disruptiva lösningar som kan förbättra människors liv. I det här fallet, en icke-invasiv lösning som möjliggör prognos och övervakning av behandlingseffektivitet för patienter med spridd cancer som behandlas med CDK4/6-hämmare", säger Xavier Carbonell, vd för Palex Group.

"Palex Group har starka meriter när det gäller marknadsföring av lösningar för precisionsmedicin för bröstcancer med imponerande kommersiella resultat. Vi är glada över att teckna avtal med ett så framgångsrikt och dynamiskt team. Detta avtal etablerar ett strategiskt kommersiellt tillvägagångssätt för DiviTum TKa i den spanska och portugisiska marknaden", säger Helle Fisker, Vice President för kommersialisering på Biovica.

"Att fatta behandlingsbeslut i rätt tid är avgörande för att optimera behandling och ökad överlevnad. Att ha nya icke-invasiva verktyg som kan anpassa behandlingen av läkemedel med hög effekt som CDK4/6-hämmare är en revolutionerande möjlighet", säger Carlos Hagen, medicinsk chef för onkologi vid Palex.

Mer om Palex Group
Palex Group är en ledande leverantör av avancerade lösningar för vårdpersonal inom sjukhus, laboratorier och forskning. Bolaget grundades 1955 med ett tydligt innovativt fokus och är ledande inom sjukhusutrustning i södra Europa. Med ett team på över 800 personer förser Palex vårdpersonal med de mest banbrytande och innovativa verktygen på marknaden för att de ska kunna göra sitt bästa och ge patienterna den bästa diagnosen och behandlingen. För mer information, besök: www.palexmedical.com

>4,500

Numbers of patients in studies

28

Publications

19

Pharma Projects

Are you a US resident?

Only US residents will be able to qualify for this program

No