Biovica stärker ledningsgruppen

2019-12-06 08:00

Biovica, verksamt inom cancerdiagnostik, meddelade idag att Henrik Winther anställts som affärsutvecklingschef (SVP Business Development) och kommer att ingå i ledningsgruppen. Han kommer närmast från rollen som SVP Precision Diagnostics på Immunovia.

”Henrik besitter en närmast unik kombination av vetenskaplig kompetens och kommersiell erfarenhet. Med sin långa bakgrund inom diagnostik tar han med sig ett stort specifikt kunnande och ett brett kontaktnät. Henrik är en viktig pusselbit i Biovicas fortsatta marknadsexpansion”, säger Anders Rylander, vd för Biovica.

Winther har tidigare arbetat som affärsutvecklingschef (Global VP of Business Development) på det danska diagnostikbolaget Dako och senare som General Manager för Companion Diagnostic (CDx) enheten på Agilent Technologies i Kalifornien. Tidigare i sin karriär ledde Winther utvecklingen av FoU inom diagnostisk reagens vid Dako. Dessförinnan var han lektor (associate professor) i anatomi, fysiologi och cellbiologi vid Köpenhamns universitet. Han börjar på Biovica 18 november.  

”Fokus för industrin har under ett decennium varit Companion Diagnostic dvs. patientstratifiering för att kunna ge rätt individualiserad behandling. Nästa viktiga steg för säkra och effektiva behandlingar inom individualiserad cancermedicin är monitorering av patienternas respons på den behandling som ges.” säger Winther.

”Biovica har en stark position med sitt test DiviTum som ger onkologer ett unikt verktyg för snabb, robust och tillförlitlig bedömning av patienternas respons på den behandling som ges. DiviTum har verkligen stor potential. Det är CE-märkt, har intressanta tillämpningsområden, stöd från viktiga Key Opinion Leaders på global nivå och inte minst många fina studieresultat. Bitarna finns helt enkelt på plats för att ta Biovica till nästa nivå”, avslutar han.

Audiocast/webbsändning
När:    6 december, 2019 kl. 10.00
Var:     https://tv.streamfabriken.com/biovica-international-q2-2019 alternativt
           SE: +46850558369 / DK: +4578150107 / UK: +443333009261 / US: +18335268384
Hur:    på engelska

>4,500

Numbers of patients in studies

28

Publications

19

Pharma Projects

Are you a US resident?

Only US residents will be able to qualify for this program

No