Biovica stärker ledningsgruppen med kommersiell kompetens

2020-03-25 08:30

Uppsala, Sverige, 25 mars 2020. Biovica, verksamt inom cancerdiagnostik, meddelade idag att Robert Dann anställts som marknadschef och USA-chef (SVP Marketing and US Business), och kommer att ingå i ledningsgruppen. Tillsättningen är en viktig milstolpe i den kommande kommersialiseringen av DiviTum[®] på den amerikanska marknaden.

”I och med att DiviTum® närmar sig kommersialisering stärker vi nu teamet. Robert har erfarenhet av såväl cancerdiagnostik som behandlingar och har gedigen erfarenhet från framgångsrika produktlanseringar vilket kommer visa sig mycket värdefullt vid lanseringen av DiviTum®. Utnämningen av Robert är ett viktigt steg i att ta DiviTum® till den amerikanska marknaden till nytta för cancerpatienter.”, sa Anders Rylander, vd för Biovica.

Robert Dann har lång erfarenhet av cancerbehandlingar, diagnostik och analys. Han ledde tidigare life science och onkologimarknadsföringen på IBM Watson Health. Han har också haft ledande befattningar inom strategisk marknadsföring och onkologimarknadsföring på GE Healthcare. Dessförinnan ansvarade han bland annat för AstraZenecas globala lansering av den framgångsrika östrogenblockeraren Faslodex. Han var även landschef i Ryssland och i Finland. Han börjar i sin roll på Biovica den 1 april.

”Även om stora framsteg har gjorts inom utvecklingen av nya cancerbehandlingar finns det fortfarande mycket att tjäna på att bättre förstå hur väl en behandling fungerar medan den pågår. Med banbrytande arbete inom markörer för celltillväxt ligger Biovica i framkant av det arbetet. Jag är glad över att vara en del av laget.”, sa Robert Dann. ”Hittills har DiviTum® visat utmärkta resultat i kliniska studier och jag är övertygad om att testet kan hjälpa kliniker att fatta mer informerade beslut för att patienterna ska kunna få bästa möjliga behandling.”

>4,500

Numbers of patients in studies

28

Publications

19

Pharma Projects

Are you a US resident?

Only US residents will be able to qualify for this program

No