Biovica presenterar på Annual Biomarkers Congress i Manchester, 2018

2017-11-08 09:00

Uppsala, den 8 november 2017. Mattias Bergqvist, VP Clinical Development på Biovica, är inbjuden att föreläsa vid den 13:e Annual Biomarkers Congress den 15-16 februari 2018 i Manchester, Storbritannien. Inför kongressen kommer Mattias även föreläsa vid ett webbinar den 28 november 2017.

På konferensen kommer Mattias i sin presentation att föreläsa om hur nya metoder att mäta cellproliferation kan lösa gamla utmaningar inom läkemedelsutveckling. Genom att snabbare utvärdera potentiella läkemedels effekt med nya metoder som DiviTum®kan tid och kostnader sparas samt ny värdefull information erhållas under prekliniska och kliniska studier. Målet är att förbättra möjligheterna att ta nya läkemedel till marknaden snabbare och mer kostnadseffektivt.

Konferensen omfattar presentationer, seminarier, fallstudier, framtida teknologier och paneldiskussioner med fokus på möjligheter och utmaningar inom biomarkörsområdet.

Länk för ytterligare information om konferensen 2018: https://www.biomarkers-congress.com/

Det är möjligt att anmäla sig till det kostnadsfria webbinariet den 28e november 2017 genom att gå in på länken: https://register.gotowebinar.com/register/7806523046761958915

Biovica International är ett bioteknikbolag som fokuserar på att tillhandahålla en ny generation biomarkörer för att mäta celltillväxthastighet och utvärdera nya cancerläkemedel. Mattias Bergqvist har globalt ansvar för Biovicas klinisk strategi och ansvarar för bolagets kliniska studier som drivs i samarbete med partners i USA och EU. Under sina mer än 20 år av erfarenhet inom läkemedels- och bioteknikindustrin har han varit områdeschef, onkologi vid AstraZeneca Norden och även arbetat i den globala onkologiorganisationen på AstraZeneca UK. Hans kompetensområden omfattar bland annat kliniska studier och marknadsstrategi vid utveckling av läkemedel och biomarkörer.

>4,500

Numbers of patients in studies

28

Publications

19

Pharma Projects

Are you a US resident?

Only US residents will be able to qualify for this program

No