Biovica ingår kommersiellt partnerskap för DiviTum® TKa i Italien

2023-04-04 08:00

Biovica, verksamt inom monitorering av cancer, meddelar idag att bolaget har ingått ett kommersiellt partnerskapsavtal med det italienska företaget IT Health Fusion för kommersialisering av DiviTum® TKa på den Italienska marknaden.

I Italien får varje år cirka 17 000 kvinnor diagnosen spridd bröstcancer. IT Health Fusion, som är ett dotterbolag till BIOVIIIx kommer att leda den italienska marknadsintroduktionen, där fokus inledningsvis kommer att ligga på privata försäkringar och direktbetalningar från patienter (out-of-pocket) vilket tillsammans utgör cirka 40 procent av den italienska marknaden.

“Vi är glada över att ha tecknat ett partnerskapsavtal med ett så snabbrörligt team som har starka meriter när det gäller att framgångsrikt lansera produkter på den Italienska marknaden. Tillsammans är vi redo att ta oss an den viktiga italienska marknaden. Det är en av de största i Europa men också en marknad där vi har starkt stöd från viktiga opinionsbildare”, säger Helle Fisker,  VP för kommersialisering för Biovica.

“Att ta DiviTum TKa till den italienska marknaden passar perfekt för vår organisation. Baserat på gedigen onkologierfarenhet har BIOVIIIx och IT Health Fusion rätt kontakter på sjukhus och bland sjukvårdspersonal”, säger Davide Rosiello, vd för både IT Health Fusion och BIOVIIIx Group.

“IT Health Fusions säljkår på åtta seniora försäljningsagenter har goda kontakter på avdelningar för cancerdiagnostik och monitorering. Vi är glada över att påbörja våra lanseringsaktiviteter för DiviTum TKa. Våra erfarna säljare kommer att underlätta införandet av testet för att hjälpa patienter som lider av spridd bröstcancer. Vi är angelägna om att komma igång snarast möjligt”, säger Fulvio Manzo, försäljnings- och marknadschef för IT Health Fusion, ansvarig för lanseringen och utrullningen av DiviTum TKa i Italien.

Om IT Health Fusion
IT Health Fusion är ett nytänkande globalt hälsovårdsföretag. Bolagets mål är att minska antalet allvarliga diagnoser och förbättra människors hälsa och välbefinnande, säkerheten för vårdpersonal och effektiviteten hos sjukhusprocesser för att rädda fler liv. IT Health Fusion gör detta med design, installation och validering av den nya generationens renrum utformade för personliga onkologiska behandlingar eller som cell- och vävnadstypningslaboratorier och med marknadsföring av en patenterad enhet eller metod för automatiserad beredning av behandlingar och system för styrning av läkemedelskedjan inne på sjukhuset. IT Health Fusion har gedigen erfarenhet av IVD-marknaden i Europa inom onkologi, anatomisk patologi och infektionssjukdomar för offentliga och privata sjukhus. För mer information, besök: www.ithealthfusion.com

>4,500

Numbers of patients in studies

28

Publications

19

Pharma Projects

Are you a US resident?

Only US residents will be able to qualify for this program

No