Biovica ger mål för marknadsandel vid dagens kapitalmarknadsdag

2020-05-11 08:00

Uppsala, Sverige, 11 maj 2020. Biovica, verksamt inom cancerdiagnostik, håller idag sin kapitalmarknadsdag virtuellt 14.00-16.00. Syftet är att ge en uppdatering kring Biovicas marknadslanseringsstrategi och mål. Biovica lämnar även ett marknadsandelsmål tre år efter lansering av DiviTum®.

Biovica närmar sig marknadslansering av DiviTum® för monitorering av behandling mot spridd bröstcancer. Idag säljs DiviTum® i forskningssyfte till framförallt kliniska studier hos större läkemedelsbolag och efter FDA-godkännande blir den stora marknaden för patientmonitorering tillgänglig.

Tre år efter lansering räknar Biovica med att uppnå en marknadsandel om 15 procent av total marknadspotential. Lansering kommer ske första på den amerikanska marknaden och därefter följer Europas fem största marknader och Norden. Därefter planeras ytterligare geografisk expansion med initialt fokus på den Japanska marknaden. På lång sikt är Biovicas målsättning att ta 50 procent marknadsandel på de marknader där vi lanserar DiviTum®.

Under kapitalmarknadsdagen kommer Anders Rylander, tillsammans med medlemmar av Biovicas koncernledning, att presentera bolagets strategi och planer. Dessutom kommer onkolog Samuel Rotstein från Karolinska Sjukhuset att presentera sin syn på vad DiviTum® kan tillföra för värde för patienter och sjukvård. Robert Dann, nytillträdd SVP Marketing and US Business att presentera planen för marknadslansering av DiviTum® i USA och Henrik Winther SVP Business Development att presentera planen för marknadslansering av DiviTum® i Europa fem största marknader och i Norden och presentera planen för companion diagnostics.

”Vi håller tidsplanen när det gäller vår 510(k)-ansökan till FDA. Som tidigare meddelats avser vi att lämna in den i tredje kvartalet 2020.”, sa Anders Rylander, vd för Biovica.

Länk till kapitalmarknadsdagen: www.biovica.com/biovica/investor-relations/events/ frågor kan ställas till ir@biovica.com.

>4,500

Numbers of patients in studies

28

Publications

19

Pharma Projects

Are you a US resident?

Only US residents will be able to qualify for this program

No