Biovica förstärker med ny Forsknings- och Utvecklingsdirektör

2019-11-15 08:00

Uppsala, den 15:e november 2019. Biovica, verksamt inom cancerdiagnostik, meddelade idag att Otti Bengtsson Gref anställts som ny FoU-direktör (R&D Director) och kommer att ingå i ledningsgruppen. Hon kommer närmast från rollen som FoU-chef på Cavidi.

Otti Bengtsson Gref har en lång erfarenhet av ledande positioner inom FoU området i den kommersiella diagnostikindustrin. Otti kommer närmast från rollen som R&D Director på Cavidi. Hon innehade 2010 till 2018 olika chefspositioner inom FoU på IDD, Thermo Fisher Scientific, och dessförinnan, 2003 till 2010, var hon specialist, produktchef och slutligen chef för Product Management på Phadia. Otti Bengtsson Gref är i grunden Med. Lic i Immunologi och har även en Executive MBA. Hon tillträder tjänsten som FoU-direktör den 7:e januari 2020.

”Jag ser fram emot att börja arbeta för Biovica och DiviTum. Jag imponeras av hur långt bolaget har kommit i utvecklingen av produkten, samarbeten med ledande onkologer och samt de resultat som kommit från dessa samarbeten. Jag ser fram emot att bidra till att DiviTum godkänns så att den kan användas för att bidra till en bättre behandling för världens cancerpatienter”, säger Otti Bengtsson Gref.

”Vi är mycket glada över att ha rekryterat Otti som ny chef över FoU. Hennes kompetens och hennes erfarenhet av att utveckla diagnostiska produkter som gått igenom regulatoriskt godkännande och kommersialisering gör henne idealisk för Biovica. Vi ser fram emot att ha Otti med i laget när vi fortsätter utveckla Biovicas marknadsexpansion och ta DiviTum till marknaden till nytta för patienter och samhälle”, säger Anders Rylander, vd för Biovica.

>4,500

Numbers of patients in studies

28

Publications

19

Pharma Projects

Are you a US resident?

Only US residents will be able to qualify for this program

No