Biovica förstärker ledningsgruppen

2021-08-10 08:00

Biovica, verksamt inom cancerdiagnostik, meddelar idag att Warren Cresswell har utsetts till President Americas och kommer att ingå i ledningsgruppen.

Warren Cresswell har tidigare arbetat i ledande roller under 17 år på det danska diagnostikföretaget Dako och efter det fem år, varav tre som vd, på Prometheus Laboratories, en start-up inom diagnostik som förvärvades av Nestlé Health Science.

”Warren bidrar med stor erfarenhet av att bygga upp och leda kommersiellt framgångsrika organisationer. Med 25 års erfarenhet från diagnostikindustrin tar han med sig ett omfattande nätverk och värdefull kunskap om den amerikanska marknaden inom onkologi-området. Warren är en viktig pusselbit i Biovicas marknadsintroduktion av DiviTum®TKa”, säger Anders Rylander, vd för Biovica.

”Jag är glad över att ansluta till teamet på Biovica. DiviTum®TKa har potentiellt ett stort värde för patienter och betalare och en fantastisk kommersiell potential. Jag ser fram emot att få bidra på denna spännande resa”, säger Warren Cresswell, President Americas för Biovica.

Warren Cresswell har en kandidatexamen i kemi från California State University Northridge och en MBA från University of Pittsburgh. Han började på Biovica den 1 augusti.

>4,500

Numbers of patients in studies

28

Publications

19

Pharma Projects

Are you a US resident?

Only US residents will be able to qualify for this program

No