Biovica förstärker bolaget med Market Access och QA chef

2018-09-06 08:00

Biovica har rekryterat Wing Cheng som Market Access & QA Director. Han tillträder tjänsten den 8 oktober 2018. Wing har omfattande erfarenhet av det regulatoriska och reimbursement området från olika bolag, nationella och internationella myndigheter.

Han har en doktorsexamen i klinisk immunologi från Uppsala universitet. Närmast kommer Wing från en tjänst som Manager Clinical Utility på Thermo Fisher. Wing har även nationell och europeisk myndighetsbakgrund inom regulatory och reimbursement frågor på TLV, Läkemedelsverket, EMA och Europeiska Kommissionen.

Wing kommer att leda arbetet inom market access och kvalitetssäkring för Biovicas produkt DiviTum®. Han kommer att vara en del av ledningsgruppen på Biovica.

”Jag är imponerad av Biovicas ambitioner och hur långt bolaget har kommit hittills. DiviTum kommer att göra stor skillnad för världens cancerpatienter och är väl positionerat för de allt mer skräddaskydda läkemedelsbehandlingarna inom området. Jag ser verkligen fram emot att bidra till den fortsatta kommersialiseringen av DiviTum® och realisera den stora potential som bolagets produkter har” säger Wing Cheng.

”Jag är mycket glad för att Wing Cheng förstärker ett redan starkt team. Wings erfarenhet och kompetens inom market access-området kommer att tillföra stort värde för Biovica”, säger Anders Rylander, VD på Biovica International AB.

>4,500

Numbers of patients in studies

28

Publications

19

Pharma Projects

Are you a US resident?

Only US residents will be able to qualify for this program

No