Biovica får slutgiltigt prisbeslut för DiviTum® TKa-test av Medicare från och med 1 januari 2024

2023-11-21 10:00

Biovica, aktiv inom cancerövervakning, meddelar idag att Center for Medicare & Medicaid Services (CMS) efter att ha granskat offentliga kommentarer, har genom sin kommitté CDLT beslutat, att DiviTum TKa får använda processen Crosswalk baserat på återbetalningskoden 0058U. Kommentarerna som CMS fick inkluderade detaljerad information om hur dessa tester är tillräckligt lika för att uppfylla kriterierna för Crosswalk-processen. Genom detta beslut kommer DiviTum® TKa att prissättas till 322 USD per test redan från och med 1:a januari 2024.

Detta CMS-beslut tillåter Biovica att slipper den tidigare aviserade vägen via den så kallade Gapfill-processen, vilket skulle ha inneburit ytterligare ett års process för att fastställa prissättningen för DiviTum TKa.

Beslutet innebär goda förutsättningar att kunna leverera i linje på eller till och med över det snittpris på $400 per test som tidigare kommunicerats, då tecknade avtal med privata aktörer ligger betydligt högre i pris.

"Detta är fantastiska nyheter för Biovica! Att kunna använda Crosswalk-processen sparar värdefull tid för att etablera ersättning för Medicare och har betydande fördelar för både patienter och vårdgivare. Ett etablerat DiviTum TKa-pris med CMS markerar en betydande prestation i vår ersättningsstrategi med tanke på att Medicare-patienter utgör ungefär hälften av den totala tillgängliga marknaden för DiviTum TKa. Det ger prissättning och betalningssäkerhet i linje med våra tidigare kommunicerade prisnivåer.", säger Warren Cresswell, President Biovica Americas.

>4,500

Numbers of patients in studies

28

Publications

19

Pharma Projects

Are you a US resident?

Only US residents will be able to qualify for this program

No