Biovica etablerar kontor i Boston

2018-12-04 08:00

Biovica öppnar första USA-kontoret i Boston. Pontus Nobreus, Business Development Director, kommer att ansvara för kontoret och vara baserad i Boston från och med 1 januari 2019.

Kontoret kommer att vara baserat i västra Boston. Platsen är vald med tanke på att Boston är en viktig biotech-hub i USA där många av Biovicas samarbetspartners, som t.ex. Dana Farber Cancer Institute, finns i närområdet.

USA är den enskilt största marknaden för Biovica och därmed viktigaste. Biovica har sedan tidigare startat ett amerikanskt dotterbolag för att kunna driva verksamhet i USA. Det är viktigt för företaget att ha en närvaro när vi går in i en fas där vi ska ta produkten till den amerikanska marknaden. Nu tar vi nästa steg genom att etablera personal i Boston, Massachusetts. Detta gör att vi får en daglig närvaro på vår viktigaste marknad. Att driva projekt för att erhålla reimbursement och utveckla kommersiella partnerskap underlättas av närvaro på marknaden och den marknadskännedom som det ger. Pontus Nobréus, Business Development Director, kommer att från och med 1/1 2019 vara baserad i Boston.

"Genom att etablera oss i Boston kommer vi närmare kunder och partners. Detta är en viktig miltolpe för Biovica i processen att kommersialisera produkten DiviTum och att nå vår vision: Bästa möjliga behandling för cancerpatienter från dag ett! " säger Anders Rylander, VD Biovica.

"Genom lokal närvaro kommer vi att kunna öka aktivitetsnivån inom affärsutveckling på den amerikanska marknaden. Jag ser fram emot att fortsätta samarbetet med existerande partners, såväl som att etablera nya samarbeten och kommersiella möjligheter för Biovica." säger Pontus Nobreus, Business Development Director, Biovica.

>4,500

Numbers of patients in studies

28

Publications

19

Pharma Projects

Are you a US resident?

Only US residents will be able to qualify for this program

No