Biovica erhåller CAP-ackreditering för sitt laboratorium

2023-10-16 08:30

Biovica meddelar idag att bolaget har erhållit laboratorieackreditering från College of American Pathologists (CAP) för sitt Clinical Laboratory Improvement Amendments (CLIA)-certifierade laboratorium i San Diego, Kalifornien. CAP-ackreditering tilldelas laboratorier som uppfyller stränga krav och upprätthåller de högsta standarderna för laboratorieverksamhet gällande kvalitet, noggrannhet och stringens, enligt CAP.

CAP-ackreditering erbjuder flera kommersiella fördelar. Det underlättar processen att få ersättning från privata försäkringsleverantörer och möjliggör DiviTum® TKa-expansion till New York, Maryland och Washington D.C. Efter licensansökan och godkännande kommer Biovica att kunna erbjuda DiviTum även på dessa platser och därmed kunna serva hela USA. Dessutom är CAP-ackreditering ett mycket eftertraktat bevis, särskilt bland läkemedels- och bioteknikföretag. De söker efter det när de kräver ett mer rigoröst regelverk för sina projekt, särskilt när de genererade uppgifterna är avsedda att skickas till U.S. Food and Drug Administration (FDA).

"Jag är mycket stolt över de ansträngningar som gjorts av vårt team för att nå denna viktiga milstolpe. Att uppnå CAP-ackreditering understryker vårt orubbliga engagemang för kvalitet.”, säger Warren Cresswell, President of the Americas på Biovica.

Mer om CAP
College of American Pathology (CAP) grundades i USA 1961 för kvalitetskontroll av laboratorier och är ett av världens mest prestigefyllda ackrediteringsorgan. Genom en ansökningsprocess granskar och ackrediterar CAP laboratorier över hela USA för att säkerställa att de uppfyller vissa säkerhets- och patientvårdskriterier, vilket hjälper laboratorier att upprätthålla noggrannhet i testresultat, säkerställa korrekt patientdiagnos och uppfylla de krav som krävs från CLIA, FDA och OSHA. CAP-ackrediteringen är känd som guldstandarden för laboratoriekvalitetskontroll över hela världen och säkerställer kvalitetskontrollstandarder som är tillräckligt strikta för att utföra tester för kliniska diagnostiska ändamål.

>4,500

Numbers of patients in studies

28

Publications

19

Pharma Projects

Are you a US resident?

Only US residents will be able to qualify for this program

No